Gert Bullée

Te zien op de volgende locatie(s):

Meesterglasblazer

Geboren in 1970 in de glasstad Leerdam (Nederland) kwam Gert Bullée op zeer jonge leeftijd al in aanraking met glaskunst. Sindsdien was het zijn droom om glasblazer te worden. Op zijn 17e begon hij zijn carrière als leerling glasblazer bij Royal Leerdam Crystal. Volgens het oude gilde systeem werd hij opgeleid van leerling via glasblazer tot meesterglasblazer.

Naast zijn werk nam hij deel aan verschillende uitwisselingsprogramma’s en masterclasses. Hij was gastdocent op de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam en de Design Academy in Eindhoven en in het Museum voor Schone Kunsten in Gent gaf hij presentaties glasblazen tijdens de Gentse feesten.

Sinds oktober 2009 werkt hij op freelance basis in verschillende glasstudio’s (o.a. in Het Glascentrum Leerdam, Het Glazen huis in Lommel, Van Tetterode en Vrij Glas). Hij werkt in opdracht van kunstenaars, ontwerpers en particulieren. Voor deze laatste groep maakt hij voornamelijk urnen en andere herinneringsobjecten.
Op deze manier combineert hij het werken met ontwerpers en kunstenaars met het steeds verder ontwikkelen van zijn blaastechnieken.
Naast het werken in opdracht neemt het ontwerpen van eigen glasstukken een steeds grotere plaats in. Zijn werk is vooral geïnspireerd door stenen en gesteenten. Zijn stukken onder de verzamelnaam “Kei” zijn in meerdere galeries te bewonderen. Gert is de ontwerper van het jaarobject van de Glaskunstbeurs 2015. Ook de jaarlijkse waterinnovatieprijzen van de Unie van waterschappen zijn van zijn hand.