Barbara, Bibi en Geir op Glas leeft 

Prachtige expositie: recent werk van Barbara Nanning, Bibi Smit en Geir Nustad. Wanneer: 7, 8 en 9 september. Waar: In het voormalige glasvormcentrum van Royal Leerdam Crystal. Organisatie: Sommer Dutch Glass Art heeft sinds 2020 op deze locatie haar werkplaats en expositieruimte.

Max Verstappen won de zinderende Grand Prix van Zandvoort in 2021 

De Trophy die hij in ontvangst mocht nemen was gemaakt door meesterglasblazer Gert Bullée en zijn team en slijper Albert Seubring in opdracht van Sommer Dutch Glass Art. Een prachtig stukje vakmanschap. Te zien tijdens Glas Leeft bij Sommer Dutch Glass Art in het voormalig glasvormcentrum te Leerdam

Marco Lopulalan-Koken op Glas

Samen met de gepassioneerde kok René Passier gaat Marco Lopulalan iets unieks laten zien tijdens Glas Leeft!  namelijk: Koken op Glas!

In het centrum van Leerdam zullen zij aan de slag gaan met een mobiele oven die daar, speciaal voor dit weekend, neergezet gaat worden. Een uitdaging want koken op glas van 1100 C is niet zomaar iets.

Laat u verrassen en kom proeven, kijken en genieten!

Maar dat is niet alles. Tussen het koken door kunt u genieten van glasblaas demonstraties, verzorgd door verschillende bekende glasblazers die u meenemen in hun passie – glasblazen.

Geir Nustad en de Romeinse oven

Glasblazen is al zo oud als de weg naar Rome. Om te experimenteren met deze oude glasblaastechnieken zal Geir Nustadt tijdens het Glas Leeft evenement een oven bouwen die geinspireerd is op de bouw van een houtgestookte romeinse oven en daadwerkelijk glazen objecten blazen. Mis het niet. 8/9/10 september 2023 in Glasstad Leerdam