Locatie: Lingedijk 8 4142 LD Leerdam

Leerdam Crisal Glass

Let op! Kinderen tot 12 jaar zijn niet toegestaan op het terrein in verband met de veiligheid. Personen van 12 tot 18 jaar mogen onder begeleiding van een familielid of een verantwoordelijk LCG functionaris het terrein op. 

Wij zijn Leerdam Crisal Glass. De Europese glasproducent gevestigd in Leerdam midden in het glascentrum van Nederland. De merken ONIS en Royal Leerdam zijn onderdeel van Leerdam Crisal Glass. Behalve in Nederland ontwerpen en produceren wij onze glazen ook in Portugal. De twee fabrieken met ieder een rijke glashistorie komen samen in het distributiecentrum in Gorinchem.

Samen met meer dan 600 collega’s in Nederland en Portugal, geloven wij dat onze producten mensen samenbrengen. Wij willen aanwezig zijn op plekken waar mensen samenkomen om te eten, drinken of te vieren. Wij zijn er van overtuigd dat elk moment, groot of klein, een moment is om te vieren. Daarom combineren al meer dan 250 jaar natuurlijke elementen en staat recycling altijd centraal in ons bedrijf. We zijn vastberaden om de meest duurzame glasproducent in Europa te worden. Dit betekent dat we in nieuwe technologieën en duurzame processen investeren. Het belangrijkste is dat we het samen doen. Ons team werkt elke moment van de dag hard om ervoor te zorgen dat iedereen momenten kan vieren met hun favoriete glazen.

Wij zijn er van overtuigd dat je onze glazen kent en dat je ze misschien wel in je kast hebt staan. Wil jij weten welke glazen wij verkopen? Of ben je gewoon benieuwd naar onze organisatie? Bezoek dan onze website

Ook zijn wij altijd op zoek naar energieke en gemotiveerde mensen. Bekijk hier onze vacatures.

 Zaterdag 9 september:

Zondag 10 sepember:

De Glaswinkel

Tijdens de Glasdagen is de Glaswinkel van Leerdam Crisal Glass extra geopend. Wanneer je de Glaswinkel binnenstapt wordt je omarmt door een breed scala aan glazen. De Glaswinkel heeft een uitgebreid assortiment. Van wijnglazen tot bierglazen of nieuwe waterglazen, elk soort glaswerk is verkrijgbaar in de Glaswinkel. Ideaal als je op zoek bent naar een leuk cadeau voor een familielid, vriend of als je zelf toe bent aan een nieuwe set. Benieuwd naar het assortiment? Breng een bezoek aan de Glaswinkel tijdens de Glasdagen.

Locatie: Lingedijk 8 (aan de parkeerplaats)

Glasproeverijen Barbara Verbeek

Dat de vorm van een wijnglas enorme invloed heeft op de smaak van de wijn, weet register Vinoloog Barbara Verbeek als geen ander. Barbara is de kenner op het gebied van wijn. Naast het organiseren van glasproeverijen schrijft Barbara ook over wijn in verschillende (vak)bladen als Gastronomie, More than Drinks en in de Vrouw Telegraaf. Ook is zij de oprichtster van stichting Wijnvrouw van het jaar. Dit is het platform voor vrouwen in de wijnwereld.

  • Tijdens de Glasdagen kunt u het verschil van het glas daadwerkelijk proeven tijdens de exclusieve glasproeverij met Barbara Verbeek. In de glasproeverij legt Barbara uit hoe het verschil ontstaat en hoe de vorm
  • van een glas invloed kan hebben op de smaaksensatie. En dit allemaal in echte Leerdamse wijnglazen! Barbara geeft de proeverij namelijk met haar eigen Experts collectie. Deze collectie wordt speciaal voor haar geproduceerd hier in de fabriek Leerdam.
  • Wilt u meedoen aan de exclusieve glasproeverij van Barbara Verbeek? Meld u hier dan zo snel mogelijk aan. In totaal kunnen we per proeverij 40 personen ontvangen. De proeverij duurt 45 minuten tot een uur.
  • Locatie: Lingedijk 8