Locatie: Kerkstraat 67, 4141 AV Leerdam

Deze tentoonstelling is gratis te bezoeken. Vrije inloop op vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur. 

Tentoonstelling Hofje mw van Aerden

Tijdens Glas Leeft! is in de tuinen van het Hofje van Mevrouw Van Aerden in Leerdam een beeldententoonstelling ingericht. Er is werk te zien van 14 kunstenaars die zijn vertegenwoordigd met beelden in uiteenlopende materialen als brons, glas, staal, keramiek en andere rond het thema Beestachtig / Bestial.

Door de beslotenheid van de tuinen is een intieme tentoonstelling ontstaan die op vijf middagen in de week vrij toegankelijk is. De beelden laten de persoonlijke kijk van de kunstenaars op het dier zien: van herkenbaar en figuratief tot gestileerd en geabstraheerd. Van aanhankelijk en kwetsbaar tot beestachtig en gefantaseerd.
Deelnemende kunstenaars: Peter Bastiaanssen, Aris de Bakker, Tom Claassen, Annelies Deutekom, Anne van Eck, Debby Eerens (glas), Marijke Gémessy, Leo Heerkens, Dagmar de Kok, Emile van de Kruk, Patricia Overdam (glas), Iris Le Rütte, Mariëtte van der Ven en Antoon van Wijk (glas en brons). Curator: Piet Augustijn.

Het Hofje is een hofje en museum dat is gebouwd in 1770 naar aanleiding van het testament van de in 1764 op 92-jarige leeftijd overleden Maria Ponderus, weduwe van Pieter van Aerden. Nog altijd biedt het huisvesting aan ongehuwde dames.

Niet in de gelegenheid om de tentoonstellingen tijdens Glas Leeft! te bezoeken? De tentoonstelling is er van 27 juli tot en met 15 september 2024.