Vicky van der Plas - Glas Leeft

Vicky van der Plas

Te zien op de volgende locatie(s):

De in Vught woonachtige Vicky van der Plas (1968) is een echte Brabantse maker wiens werk vooral draait om het (on)vermogen van mensen om zich wezenlijk met elkaar én met zichzelf te verbinden. In haar zoektocht naar het juiste medium om haar ideeën hieromtrent vorm te geven, kwam zij zo’n 15 jaar geleden terecht bij glas. Inmiddels gebruikt zij dit in al haar verschijningsvormen in haar abstracte stillevens, die zij graag verreikt met materialen uit haar persoonlijke archief.

Tijdens Glas Leeft! toont Vicky in de Grote Kerk in Leerdam haar jongste project, dat de titel ‘Zie Mij’ draagt. Met dit project zet zij de deur naar haar innerlijke belevingswereld open. “Wat iemand zegt, doet of juist nalaat, vormt en kleurt het dagelijkse bestaan. In mijn eigen vormtaal toon ik hoe ik omga met verdriet, twijfels en onvermogen, maar ook met geluk en mijn vrouwelijkheid.”

Vicky toont een serie abstracte, in een zelf ontworpen mal geblazen harten die zij nadien met glastechnieken en mixed media bewerkte voor het juiste beeld.