Arthur van Buuren

Te zien op de volgende locatie(s):

Arthur – heArthur – van Buuren (1977, Nederlands) experimenteert met grafische vormen en kleuren en daarmee maakt hij driedimensionale glazen objecten en vazen. Hij wordt geïnspireerd door thema’s als ‘verbinding’, ‘werken vanuit het hart’, ‘het leven’ en de ‘liefde’.

heArthur’s innovatieve 3D-glassfusie techniek smelt glas samen. Dat leidt tot een duurzamer resultaat, dan wanneer je lijm of kit zou gebruiken. Elk object heeft door zijn eigen unieke synthese van vorm en kleur diens eigen identiteit. De resultaten lijken haast alsof je een bijzondere, nieuwe taal in glas ontdekt.

Arthur – heArthur – van Buuren had altijd al een interesse in design en kunst. In zijn leven heeft hij creatieve (zomer) cursussen gedaan bij Central Saint Martins (Londen), Boisbuchet (Frankrijk), recentelijk in Bildwerk Frauenau (Duitsland) en diverse cursussen in Nederland. Zowel over materiaal als creatieve processen.

Afgezien daarvan is heArthur een autodidact. Hij is een opkomend glasartiest. Sinds de zomer van 2020 heeft hij zijn eigen pop-up atelier in Den Haag, waar hij tijd en ruimte heeft om verder te experimenteren met zijn glasfusietechniek met Bullseye glas.