Locatie: Diefdijk 19, 4143 ME, Leerdam

Galerie Brandstof

Galerie Brandstof presenteert hedendaagse kunstenaars bekend en opkomend, van meerdere disciplines. Door middel van de galerie wil men mensen bewust maken dat; iedereen die met een open blik kijkt, zich kan laten verwonderen. Met de gepresenteerde kunstwerken willen zij mensen prikkelen, om beter naar de omgeving te kijken en de kunstwerken te ontdekken, die daarin verscholen liggen.

  • Beeldenkunstenaar Marinke van Zandwijk blaast glas sinds 2001 bij de Glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum in Leerdam. Glazen geblazen bellen spelen een hoofdrol in het werk van Marinke. Op zoek naar vergankelijkheid en vervorming vinden ze hun context. Uitgangspunt daarbij is de uitspraak ‘ Homo bulla est’ (‘De mens is een luchtbel’) van filosoof en humanist Erasmus, een uitspraak die vertaalt hoe ze haar belvormen beschouwt: als fysieke wezens die persoonlijke eigenschappen in zich dragen.
  • Rosa Cornelissen is in de leer geweest bij glasblazer Bernard Heesen en heeft daar haar liefde voor glas ontdekt: ‘Het is ontzettend fijn om met vloeibaar glas te werken, omdat je het zo kan vormen zoals je wilt. Je moet het materiaal goed leren kennen, omdat een ‘ongeluk’ in een klein hoekje zit. Wat tegelijkertijd ook het mooiste van het materiaal is, wanneer je denkt dat je een ‘foutje’ maakt, de mooiste ontdekkingen tevoorschijn komen.’
  • Naast de glaskunst worden ook de kunstwerken getoond van beeldend kunstenaars Isamo Thissen, Bobby Veldhuizen en Michan Mijsbergh.