Marjan Smit

Te zien op de volgende locatie(s):

Marjan Smit ( 1958 Amersfoort) viert bijna haar 40 jarig jubileum als beeldend kunstenaar omdat ze in 1984 afstudeerde aan Beeldende Kunst Academie Artibus in Utrecht. Ze werkt vanaf het begin af aan als graficus maar vanaf 2001 ligt steeds meer de nadruk op haar glas-activiteiten. Ze combineert twee zeer verschillende glastechnieken: sandcasting en flameworking. Haar fantasievolle objecten bestaan uit een robuuste, gegoten vorm. En deze krachtige gegoten objecten worden voorzien van een uiterst gedetailleerde nimbus of kroon in borosilicaatglas. Deze uiteenlopende technieken zorgen voor een prachtig contrast waardoor de objecten buitengewoon levendig worden.

Haar inspiratie vindt Marjan in alle verscheidingsvormen van water van havens en schepen tot plankton en kikkerdril. Je raakt er niet op uitgekeken.

Marjan Smit laat tijdens Glas Leeft, zittend achter een brander zien hoe ze van borosilicaatglas zelfstandige objecten maakt, maar ook kronen die op eerder sandcasting stukken worden gezet.